به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، حجت الاسلام اسماعیل قبادی صبح چهارشنبه در جمع مسئولین تشکلهای دینی استان اظهار داشت: در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی از چند سال پیش سعی شده اکثر کارهای اجرایی حوزه فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی به تشکلهایدینی واگذار شود که تاکنون بیش از 70 درصد فعالیتهای فرهنگی این اداره جهت اجراء به تشکلهای مردمی وابسته واگذار شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کرمانشاه خاطرنشان کرد: عمده این فعالیتها شامل برگزاری مراسم مذهبی در مناسبتها، اجرای جشنوارهها و مسابقات فرهنگی و قرآنی،برپایی کلاسهای قرآن و دورههای آموزشی برای مربیان قرآن، خرید اقلام تبلیغاتی، کتاب و امکانات کتابخانهها و کلاسها، اجرای طرح تابستانی، گفتمانهای دینی ، مدیریت طرحهایی مانند مسجدمحوری و طرح وفاق،اجرای برنامههای آموزشی ویژه مخاطبینی از جمله روحانیون مستقر، هیئاتمذهبی و مداحان و اجرای ده ها طرح و برنامه دیگر بوده که اجرای کامل آنها به تشکلهایی مانند موسسات قرآنی،هیئاتمذهبی و کانونهای فرهنگی واگذار شده است.
وی تاکیدکرد: معمولاً اجرای طرحهای مختص به روحانیون، مساجد،امورقرآنی و... به صورت تخصصی به تشکلهای مرتبط واگذار میشود، مثلاً اجرای فعالیتهای قرآنی به مراکز و موسسات قرآنی مردمی و طرحهایی مانند برپایی مراسم مذهبی به هیئات مذهبی داده میشود.
قبادی بیان کرد: در بعضی از طرح ها مانند امور قرآنی توفیق بیشتری در خصوص واگذاری به تشکلهای مرتبط داشتهایم و بیش از 95درصد فعالیتهای قرآنی این اداره کل توسط موسسات قرآنی مردمی اجرا میشود.
وی از جمله برنامههای این اداره کل در سال "همت مضاعف و کار مضاعف" را افزایش سطح مشارکت تشکلهای دینی وابسته تا 90 درصد برای اجرای برنامههای فرهنگی و دینی به عنوان پیمانکار را اعلام کرد.
1500 هیئت مذهبی در استان کرمانشاه فعالیت می کنند
قبادی با اشاره به اینکه نظارت بر تشکلهایدینی، ساماندهی و هدایت آنان از وظایف این اداره کل است، گفت:در استان کرمانشاه هزار و 500 هیئت مذهبی، 100 کانون فرهنگی و 15 انجمن اسلامی فعال است که حدود سه درصد از آنها در سال گذشته به عنوان پیمانکار با ما همکاری داشتهاند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کرمانشاه از جمله مشکلات همکاری بیشتر تشکلهای دینی در اجرای طرح ها را عدم شناخت آنها از تواناییهای خود و نیز نبود اطلاعات کافی از رویکرد سازمان تبلیغات اسلامی در واگذاری فعالیتها به بخش غیر دولتی اعلام کرد.
وی افزود:با توجه به بررسی اولیه و بر اساس گزارش کارشناسان این اداره کل از تشکلهایدینی حدود 200 هیئتمذهبی توانایی اجرای برنامههای مناسبتی،فصلی و همایشها تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه را دارند که در نظر داریم در آینده اعضای این هیئتها را شناسنایی، رتبهبندی و توجیه کرده تا برای اجرای برنامهها به عنوان پیمانکار معرفی کنیم.
قبادی تصریح کرد:به واسطه حضور جوانان فعال، فرهیخته و تحصیل کرده و همچنین توانایی و ظرفیت بسیار زیادی که در تشکلهایدینی استان کرمانشاه از نظر امکانات و نیروی انسانی وجود دارد انتظار داریم سایر ادارات فرهنگی با هماهنگی این اداره کل طرحها و برنامههایی را که میخواهند به بخش خصوصی بسپارند از وجود این تشکلها نیز استفاده کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به نگاه فرهنگی مسئولین جدید استان امیدواریم با اختصاص اعتبارات مناسب به این سازمان ما را در جهت اجرای برنامههای گسترده فرهنگی در مناطق شهری و روستایی یاری کنند.
نظر شما